Style

Style

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

An adult Ballerina


Για όσες/όσους λατρεύετε την κλασική μουσική και θέλετε να συνδυάσετε άσκηση και χορό, δημιουργικοτητα και θεατρικοτητα, να αποκτησετε μεγαλυτερη ευλυγισία και ελαστικότητα, σωστότερη σταση του σωματος, χαρη στο περπατημα και να μειωσετε τυχον μυοσκελετικούς πόνους....τοτε για εσας ειναι το μπαλετο ενηλικων!!!!!! 





Το μπαλετο να ξερετε δεν αναφερεται μονο στα μικρα χαριτωμενα κοριτσακια, αλλα σε ολους οσους θελουν να γυμνασουν ολο τους το κορμι, ειτε γυναικες ειτε αντρες, χωρις ομως το βαρετο γυμναστηριο με οργανα, βαρη, διαδρομους και ελλειπτικα!!!!






Για να ξεκινησει καποιος ως αρχαριος στο μπαλετο ενηλικων δεν χρειαζεται να ειναι πολυ αδυνατος, ουτε να ξερει σπαγγατο οπως το ακουσα και αυτο, ουτε να ειναι μικρος ηλικιακα!!!!!





Για αρχη το μονο που χρειαζεται ειναι ενα κολαν, μια μπλουζα και μαλακα παπουτσακια μπαλετου..... και πολυ ορεξη για ασκηση και δημιουργικοτητα!!!! 





Στη συνέχεια όμως και όσο θα δυναμώνει το σώμα αλλά κυρίως τα πόδια σας, πιθανόν να φορέσετε τις περίφημες πουέντ.... τα σατέν πανέμορφα παπούτσια, σήμα κατατεθέν του κλασικού χορού και των χορευτριών μπαλέτου σε παγκόσμιο επίπεδο!!!!





Το μαθημα ξεκιναει με προθερμανση στη μπαρα, οσο περναει η ωρα οι ασκησεις γινονται πιο συνθετες και πιο ενδιαφερουσες!!!! Μικρα αλματακια στη συνεχεια, κεντρο για βηματα χορευτικα, μαθημα πουεντ και τελος stretching!!!!! 


  
Σταδιακα χτιζονται μυες, οπως και δυνατες φιλιες με ανθρωπους που εχουμε τα ιδια ενδιαφεροντα!!!!! Το σωμα και το πνευμα δυναμωνουν, ο μεταβολισμος ξεμπλοκαρει, τυχον περιττα κιλα αρχιζουν να χανονται σταδιακα και μονιμα!!!! Η εννοια της σωστης διατροφης κυριαρχει καθ` ολη τη διαρκεια της ημερας, αντιλαμβανομαστε ποιες τροφες μας δινουν ενεργεια και ποιες οχι!!!!



Δυστυχως ομως το μπαλετο ενηλικων ειναι μια παρεξηγημενη μορφη ασκησης στη χωρα μας..... Οι περισσοτεροι θεωρουν πως το μπαλετο ειναι μονο για τα κοριτσακια..... καποιοι ουτε καν για τα αγορακια...... Κλειστοφοβικα μυαλα και αποψεις μιας αλλης εποχης που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα και σας το υπογραφω εγω που ουσα 2 χρονια μαθητρια σε τμημα ενηλικων εχω ακουσει τα πιο απιθανα σχολια!!!!!!!! Αδιαφορω ομως και συνεχιζω.....




Μη φοβάστε να το τολμήσετε...... Εγω το έκανα και δεν το μετανιωσα δευτερολεπτο!!!!






Love - Natasha